Sprinter-Forum    
 

Go Back   Sprinter-Forum > Sprinter-Based RV's & Conversions > Sprinter-Based RV Brands > Gulf Stream > Vista Cruiser MB


 
Thread Tools Display Modes
Old 12-29-2017, 04:02 AM   #1
nrag2014
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Dometic Two Burner cook top will not stay lit

I purchased a used 2006 Sprinter Vista Cruiser last month that has a Dometic manual light two burner camper stove that had never been used. The right burner lights fine. The left lights, but when I release the control button and it pops out and the flame dies. Please advise.
Attached Images
File Type: jpg 20171228_190748 2.jpg (161.0 KB, 24 views)

Last edited by nrag2014; 12-29-2017 at 04:12 AM.
nrag2014 is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2018, 01:17 AM   #2
Saturn949
 
Join Date: May 2014
Location: Northern California
Posts: 14
Thanks: 5
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Re: Dometic Two Burner cook top will not stay lit

Hi. It has site shut function. It needs to stay in with flame on few seconds after ignition. Then you need to turn lever away from ignition position to buy lower flame then release nob. Flame should stop on. If for whatever reason flame cut out , it will sense no heat and will shut l.p. to this burner.
If you do all of this and still have flame cut out of is most likely ether burner problem. I instal exactly same stove on my van and I'm not sure if this is something what you can repair yourself.
I had problem with second burner ignition only when I had low l.p. Supply and it was not enough for both of them stay on. This was due to the bad regulator.
I hope this helps.
Saturn949 is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2018, 04:23 AM   #3
Roger D
2016 Winnebago Navion 24J
 
Join Date: Mar 2018
Location: Sarasota, Florida
Posts: 80
Thanks: 60
Thanked 36 Times in 34 Posts
Default Re: Dometic Two Burner cook top will not stay lit

Quote:
Originally Posted by Saturn949 View Post
I had problem with second burner ignition only when I had low l.p. Supply and it was not enough for both of them stay on. This was due to the bad regulator.
I hope this helps.
I had the same problem as Saturn, but mine was a crimped LP hose at the regulator.
Roger D is offline   Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT. The time now is 09:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.