Sprinter-Forum    
 

Go Back   Sprinter-Forum > T1N Sprinters > T1N Talk

T1N Talk General Discussions related to T1N Sprinters.


 
Thread Tools Display Modes
Old 10-29-2017, 02:32 PM   #21
dazsilver
 
Join Date: Aug 2017
Location: brighton
Posts: 5
Thanks: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

thanks, the most puzzling thing is how this engine pours out so much black smoke when under load, BUT ALSO IF YOU PUT IT IN GEAR SO ITS SLOWING DOWN THE ENGINE TO BELOW TICKOVER SPEED eg if you set off in second from a slow road speed or if you break and take the engine just below tickerover - has to be something in this? Thanks and am going to replace the vaccum pipe your mention since that sounds promising to me...

thanks its seems to be before the turbo has spooled up. IF YOU PUT IT IN GEAR SO ITS SLOWING DOWN THE ENGINE TO BELOW TICKOVER SPEED eg if you set off in second from a slow road speed or if you break and take the engine just below tickerover. And of course under load. Just had the turbo reconditioned and refitted and that has made no difference!

yes it has a manual transmission

Last edited by hkpierce; 10-29-2017 at 06:53 PM.
dazsilver is offline   Reply With Quote

Tags
black smoke, sprinter 2005

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT. The time now is 01:45 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.