Sprinter-Forum    
 

Go Back   Sprinter-Forum > T1N Sprinters > T1N Talk

T1N Talk General Discussions related to T1N Sprinters.


 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 11-23-2017, 12:34 PM   #1
Wanted
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 66
Thanks: 25
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default Is this a bad thrust bearing?

I picked up a 2006 416CDI 4x4 in Europe and am driving it 3000km home. Everything seems to be running well and all is smooth while driving on the highway. No heat problems etc. However, when the van is sitting at idle I can hear a noise underneath that sounds like something rotating and has a sound like a galloping horse (if I can use that comparison?). It doesn't sound like it's destroying anything, but does sound like it's probably not ideal. As soon as I push the clutch in, the sound disappears. When I take my foot back off the clutch, the sound reappears again. I don't really have any mechanical experience but over the phone my old man told me it could be a thrust bearing?

Any ideas guys? Sounds expensive? I've done 1500km and am halfway home
Wanted is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT. The time now is 01:18 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.