Sprinter-Forum    
 

Go Back   Sprinter-Forum > T1N Sprinters > T1N Database

T1N Database Reference Information, Part Numbers, Recalls, TSBs, and etc.


 
Thread Tools Display Modes
Old 08-10-2019, 09:51 PM   #51
autostaretx
Erratic Member
 
autostaretx's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Seattle
Posts: 17,132
Thanks: 3,007
Thanked 7,690 Times in 5,624 Posts
Default Re: OEM Cruise Control install retrofit upgrade add

Quote:
Originally Posted by cosman2001@mac.com View Post
I already have a wire in 52. What now?
Verify you're working with:
(a) the correct connector
(b) the correct pin numbers in the service manual (they're different for the 2003-and-earlier (called "Non-OBD" in the service manual) compared to the 2004-and-later).

There was a thread a couple of years ago that had the same issue.

(now i'll go look up the color codes to figure out what you're seeing)
added: You have an "except OBD" Sprinter.
The blue wire should go in C2 pin 20 (note that it's less than 26)
I have drawn a red line through the numbers you should ignore:

CruiseControlSwitch2003.png


added: WHAT YEAR IS YOUR SPRINTER???? (putting it in your sig block would help)

--dick
p.s. i see only 26 pins on the connector you're holding... how do you get "52"?
Let me guess: your ECM had 5 connectors, didn't it?
__________________
2005 T1N 118" Freightliner 2500 Passenger Wagon (2.7L, 15" tires, standard (short) roof)
Get YOUR Sprinter's full configuration datacard by entering your VIN to https://www.datamb.com/
http://diysprinter.co.uk/reference <-- lots of service documentation, Thanks to Jens Moller and Arnie_Oli
((as always: this post may go through a couple of post-posting edits... so maybe give it ten minutes before commenting))

Last edited by autostaretx; 08-10-2019 at 10:02 PM.
autostaretx is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2019, 04:42 PM   #52
cosman2001@mac.com
 
Join Date: Jul 2016
Location: Portland, OR
Posts: 29
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default Re: OEM Cruise Control install retrofit upgrade add

I was actually counting incorrectly. I thought 46 started after the bigger round hole. Turns out 46 is the big round hole.

I had to later abort the install because I messed up my crimping of the pin bushings and they wouldn't fit in the holes correctly.

I also think the wires should be 18" or 24" initially from the steering column connector. After routing these to the ECU it is a tight fit without much free play. Would rather cut after proper routing.

The new wires I have are not copper. I don't know if this makes a huge difference but thought I would mention it.

Attached some pics during the install of the ECU.

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
cosman2001@mac.com is offline   Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT. The time now is 05:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.