PDA

View Full Version : pls help!! p1354-016


kazamias
05-28-2015, 05:56 PM
hello,
well my sprinter died last night while i was going home. i have tested it and the p1354-016 came on.! i replaced both crankshaft and camshaft sensors and still nothing. i measure the circuit on both sensors and i have noticed that the crankshaft sensor sircuit on both wires is 2.45 v

what can i do??:crazy:

obie
05-28-2015, 06:16 PM
what year? Have you checked the wiring for condition?

lindenengineering
05-28-2015, 06:20 PM
You have a syncronization problem between the two sensors.
Or the crank sensor isn't transmitting a signal/wave form to excite the PCM.

Any decent scanner should be able to allow you to see wave forms from both sensors, but to do a synco on the two might be a problem without a Sprinter specific scanner although most times they will self synch.
Dennis

kazamias
05-28-2015, 06:20 PM
2004 I've checked the wiring and looks fine. .

kazamias
05-28-2015, 06:28 PM
Why both wires send 2.45 v?

lindenengineering
05-28-2015, 09:10 PM
You have a syncronization problem between the two sensors.
Or the crank sensor isn't transmitting a signal/wave form to excite the PCM.

Any decent scanner should be able to allow you to see wave forms from both sensors, but to do a synco on the two might be a problem without a Sprinter specific scanner although most times they will self synch.
Dennis

kazamias
05-29-2015, 07:02 AM
Do you know a scanner that can do that?

lindenengineering
05-29-2015, 01:37 PM
Well any decent scanner with a scope feature.

Snappy Modis has a 4 or 6 channel scope for wave form analysis.
My Autologic will allow a scope off all the pid info at a touch.
The Snappy tool allows pop up thumb nail superimposed additional screens to see component activity.
Dennis

kazamias
08-25-2015, 07:14 AM
Eventually was the flywheel broken.. :-(

kazamias
08-25-2015, 07:14 AM
Thanks for the help